Inhoud

januari 2021

Klik op de linkjes! Dan verschijnt er een nieuw tabblad.

Beschouwingen door Craig Wiggins (Engelstalig), Lenker in de VS Christengemeenschap – aanbevolen door Margreet Kamminga

Craig Wiggins bespreekt sinds het begin van de Coronapandemie elke zondagavond een Evangelietekst en zet deze als tekst of video op Facebook, bijvoorbeeld deze op 25 december 2020.

Het is heel fijn om – ondanks het niet naar de Mensenwijdingsdienst te kunnen gaan – toch bezig te zijn met het Evangelie of een speciale feesttijd (Advent: het Evangelie volgens Lucas). Craig heeft volgers op Facebook van Nieuw-Zeeland tot de westkust van Amerika. Ook heeft hij in ca. 2 maanden het boek Openbaringen van Johannes in beschouwing genomen. Alle video’s van Craig op Facebook vind je hier.

Als je liever Facebook niet gebruikt, kun je de Engelstalige video’s van Craig ook op YouTube vinden. Handig i.v.m. ondertiteling. Je kunt je op dit kanaal abonneren: zoek op “christian contemplations”. Of klik rechtstreeks hier.

 


Mediteren met Bastiaan Baan, geestelijke te Driebergen
Rust te midden van chaos

Bastiaan Baan, priester van de Christengemeenschap en bekend auteur, spreekt over de actualiteit, vanuit het thema Rust te midden van chaos, waarover hij schrijft in zijn nieuwe boek Wegen naar westerse meditatie. Hij zal dit verbinden met de adventstijd.

Het webinar met Bastiaan Baan duurt 54 minuten en is met beeld hier te bekijken op YouTube.

 


→ april en mei 2020

Om het gemis aan gemeentebijeenkomsten inhoudelijk te compenseren, vindt u hieronder een aantal teksten van Bart Hessen om te lezen:

Klik op de link, dan opent de tekst in een nieuw tabblad.

Schriftlezing en toespraak d.d. 17-05-2020
Het verborgen sacrament d.d. 05-2020
Op weg met het kruis d.d. 04-04-2020