Mensenwijdingsdienst

architectenbureau Korteweg

Diensten en activiteiten in de Stille Week en met Pasen
De diensten in de Stille Week in Groningen worden dit jaar gehouden op maandag 15 april, woensdag 17 april en vrijdag 19 april (Goede Vrijdag). (NB er is dus geen dienst op de donderdag, 18 april). De diensten op de weekdagen beginnen om 10.00 uur.
Na deze diensten zijn er bijdragen rond het thema “de Stille Week in zeven kosmische stappen”.

Op Goede Vrijdag (19 april) is er om 14.30 uur een uitvoering van een nieuwe compositie van het “Stabat Mater” (zang en piano), aansluitend wordt op het “negende uur” (15.00 u) het Lijdensevangelie volgens Markus gelezen.

Op 1e Paasdag (21 april) is er na de mensenwijdingsdienst de Paasdienst voor kinderen. Aansluitend is er een feestelijke Paas-potluck voor jong en oud, waarbij u de anderen kunt verrassen door iets lekkers mee te brengen.

Diensten in de Hemelvaartstijd en met Pinksteren
Dit jaar is er geen dienst in Groningen op de Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei). Wel is er dienst op de Hemelvaarts-zondag (2 juni), waarna Karel Post Uiterweer ons meeneemt op een zoektocht naar het wezen van Maria-Sophia.

Omdat Pinksteren dit jaar op de tweede zondag van de maand valt, is er geen dienst in Groningen op 1e Pinksterdag 7 juni (maar wel in Meppel). Op 2e Pinksterdag 8 juni is er de mensenwijdingsdienst, gevolgd door de Pinksterdienst voor kinderen. Aansluitend komen we als “Pinkster-gemeente” feestelijk bijeen in de gemeentezaal.

Omdat dinsdag 8 juni (3e Pinksterdag) de 2e dinsdag van de maand is, wordt dan een vroege-ochtend Pinksterdienst gehouden om 7.15 uur.

Zondag :                                 10.30 uur         (behalve de tweede zondag van de maand)
Dinsdag :                                   7.15 uur         (alleen de tweede dinsdag van de maand
Donderdag :                            10:00 uur

Mensenwijdingsdienst op de vroege dinsdagochtend (7.15 uur).
De dag beginnen met de mensenwijdingsdienst. Bij het vogelgezang in de lente, op een frisse zomerochtend, op een mistige morgen in de herfst, in het donker van de winter….
Door het jaar heen (behalve tijdens de zomervakantie van juli en augustus) is er één maal per maand een dienst op de dinsdagochtend om 7.15 uur.
Deze diensten zullen steeds vallen op de 2e dinsdag van de maand behalve in de zomermaanden.
Voor de komende periode zijn de data : 
Uitzondering deze keer is dat in mei de dienst valt op de 1e dinsdag (7 mei) i.v.m. de mei synode.
Voor de komende periode zijn de data dus: 12 maart, 9 april, 7 mei (!), 11 juni (3e Pinksterdag)

Er wordt er éénmaal per maand een “Familieochtend” gehouden.
Op deze ochtenden zal om 10.30 uur, tijdens de mensenwijdingsdienst, voor kinderen van 7-13 jaar een verhaal verteld worden. Na het verhaal is er gelegenheid voor ze om, onder het genot van sap en een koekje, tekeningen te maken over het gehoorde of er over na te praten. Na de mensenwijdingsdienst wordt gezamenlijk het lied geoefend voor de Zondagdienst voor kinderen, die om 11.45 uur wordt gehouden.
Na de zondagsdienst voor kinderen is er dan een gezellig samenzijn voor de hele gemeente met koffie, thee, sap en wat lekkers.

De data voor de komende periode zijn:  7 april, 21 april (1e Paasdag), 19 mei, 10 juni (2e Pinksterdag).

Rondom de diensten

Een volledig overzicht van alle diensten voor de komende periode kunt u vinden door op op de volgende link te klikken
GemBerVoorjaar2019-03 tm 06

Bibliotheek en boekentafel

Er is een uitgebreide bibliotheek met uitleenmogelijkheid na de Diensten. Bij de boekentafel is vrijwel ieder boek te bestellen.